Fasole ,,batuta"

de DIANA B in Mancaruri de post, 6 Noi 2011 | 7231 vizualizari

 

Bunica mea ii spunea ,,facaita" , regionalism moldovenesc , na ... ptr ca nu erau blendere si masina de tocat era rara in gospodariile rurale ( valeeeeei , va inchipuiti de ce vremuri va vorbesc , io ? sa fi trecut 100 de ani , poate mai mult ...) , la tocatul carnurilor folosindu-se securea si tocatorul de lemn , dar tare bune mai ieseau . Eu am ramas fara vasul-blender cu aceasta ocazie , asa c-a trebuit sa achizitionez unul nou , dar de data asta hand blender ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 100 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • bicarbonat de sodiu
  • boia dulce
  • 3-4 cepe
  • 200 ml suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole ,,batuta":

De cu seara se lasa fasolea la inmuiat , dupa ce s-a curatat de impuritati si s-a spalat bine . Intr-un vas incapator se da fasolea la fiert cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Se spumeaza si se schimba apa de 2-3 ori , depinde cat sunteti de rabdatoare si de cat tineti sa nu aveti probleme after . Cand este foarte bine fiarta , se scurge apa , se da fasolea prin masina de tocat sau se foloseste o presa , la fel de bine . Se sareaza si se adauga uleiul in firisor , ca la maioneza . Se piseaza usturoiul si se adauga in pasta de fasole , apoi piper dupa gust si-un praf de boia ptr aspect . Daca se doreste se poate face si un sos de ceapa , cam asa: ceapa se curata , se spala , se toaca foarte marunt si se da la calit in cateva linguri de ulei , intr-o tigaie cu capac ; spun cu capac , pentru  a nu se praji , protenjandu-ne stomacul . Cand este bine calita , se asezoneaza dupa gust si se adauga sucul de rosii . Cand s-a facut totul numai bine se adauga peste fasolea ,,chinuita" . Se serveste cu castraveti din otet , sau cu muraturi , ca tot e timpul lor .  

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole ,,batuta"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta